6 sätt att acceptera & älska din kropp som den är

Det är svårt att vara nöjd med sin kropp, särskilt om man är överviktig. Sanningen är att även personer som är smala eller normalviktiga kan ha problem med sin självkänsla! Kroppsacceptans är en resa som inte slutar med att du accepterar det du ser i spegeln. Det handlar om att lära sig att acceptera din kropp oavsett vilket skede i livet du befinner dig i, och det börjar med 6 enkla steg. Oavsett om du vill gå ner i vikt eller inte kommer dessa tips att hjälpa dig att känna dig bättre med dig själv.

6 steg mot kroppsacceptans

Acceptera

Du kan inte älska eller acceptera något som du inte ens vet att det finns! Ta dig tid att lära känna vad din kropp klarar av och lära dig hur den fungerar. Ditt sinne kommer också att öppna sig när du gör detta. Börja med enkla saker som att få rätt mängd sömn varje natt (minst sju timmar), försök att sitta rakt upp och att äta hälsosam mat.

Uppskatta

Detta är ett viktigt steg i processen att acceptera din kropp! Tänk på allt som din kropp gör för dig dagligen – det är ganska fantastiskt när du tänker på det. Från att hålla dig varm till att låta dig röra dig, dansa och sjunga – kroppen är en fantastisk maskin.

Lek

Även om du är 100 % nöjd med hur din kropp ser ut finns det fortfarande saker som kan göra livet enklare eller roligare! Kanske är det att lära sig spela ett musikinstrument eller börja med yoga – det som ger dig glädje borde vara något att utforska vidare. Poängen med detta steg är att komma i samklang med din kropp och lyssna på vad den behöver.

Stolthet

Vill du ha en het kropp, rockiga magmuskler eller tonade lår? Oavsett vilken form som samhället har ansett vara attraktiv, gör det hela skillnaden när det gäller självkänsla att vara nöjd med den du är! Om andra människor, vara öppen och accepterande – du behöver inte hålla med om deras livsstilsval, men alla har rätt att göra det för sig själva.

Utmana

När vi blir äldre förändras vår kropp på ett sätt som ibland är svårt att acceptera. Sträckmärken, rynkor eller grått hår kan alla vara källor till osäkerhet. Men i stället för attom du kämpar mot dessa förändringar, fundera på vad du kan lära dig av dem. Det är en stor värld där ute och vi vet aldrig när något kommer i vår väg som gör oss starkare eller mer motståndskraftiga!

Skratt

Ingen är perfekt – även filmstjärnorna på filmduken har någon form av fläck. Summan av kardemumman är att livet inte är menat att vara perfekt. Det är meningen att den ska levas, och det innebär att man gör misstag, faller och reser sig upp igen. Att skratta åt sig själv är ett av de bästa sätten att släppa sin osäkerhet och bara njuta av livet.

Kroppsacceptans är inte lätt – det kräver tid, tålamod och övning. Men när du äntligen har uppnått det kommer du att märka att livet är mycket roligare och världen verkar vara en ljusare plats.