Därför ska du fimpa cigaretterna för hälsan

Det finns stora hälsorisker med att röka. Det bästa är att försöka sluta röka helt om du vill ha en god hälsa. Försök att ersätta rökningen med träning, umgänge med kompisar eller något annat roligt.

Rökning är en sak som verkligen kan förstöra din hälsa totalt. Risken att drabbas av exempelvis cancer är väldigt hög när du röker. Om du ska göra en åtgärd för att öka chanserna att må bra så är det att lägga rökningen på hyllan. Men det är lättare sagt än gjort att sluta röka. Som tur är finns det bra hjälpmedel och produkter som du kan använda dig av för att lyckas. Ett alternativ för att kunna trappa ner är e-cigg som också gör att du direkt blir fri från tobaken och rökens bojor.

E-cigg utan nikotin

Det giftigaste med rökning är just röken. Det är röken som kan göra dig riktigt sjuk och den som försämrar hälsan avsevärt. Därför ska du sluta omgående. E-cigg som är utan tobak finns i olika varianter och modeller. Det är många som benämner e-cigg som vape vilket är en variant. Gemensamt för alla är att du kan fylla e-ciggen med en smakrik vätska som antingen är med nikotin eller inte. Du kan även själv välja vilken nikotinhalt du vill ha om du väljer nikotin. Ifall du vill bli fri från både tobak och nikotin är det bästa att använda nikotinfri e-vätska. Du kan läsa på om e-cigaretter och vad det innebär för att ta ett medvetet beslut.

Lägg fokus på att komma igång med träningen

Vilken metod som är bäst att använda för att kunna sluta röka är högst individuell. Du kan alltid testa olika vägar att gå för att komma fram till vad som fungerar bäst för dig. För en del är det bäst att sluta helt medan det för andra är bättre att trappa ner successivt. Om du har som mål att börja träna för att bli hälsosam kan du göra det i samband med att du försöker trappa ner rökningen. Då får du något annat att fokusera och lägga din tankekraft på. Det finns många bra tips på hur du kan komma igång med träningen och många bra skäl till varför du ska satsa på träning.