Hur man slutar banta & börja njuta av träning

Det är ingen hemlighet att bantning är slöseri med tid. Det är inte bara så att det inte fungerar, utan det leder också ofta till viktökning. Och det värsta är att du måste tillbringa hela ditt liv med att räkna kalorier och vara olycklig! Det bästa man kan någonsin gjort för sin hälsa är att sluta banta.

Men! Det går inte att förneka att motion är bra för oss. Det bidrar till att minska stress, förbättra humöret och till och med stärka vårt immunförsvar. Ändå är det många som undviker att träna eftersom de är rädda för att gå upp i vikt eller bli ”bulkiga”! Helt knas. Här kommer våra tips!

Gör det som är kul, inte det som gör ont

Strunta i träningen där du ska plågas hela tiden (om du nu inte gillar det såklart)! Hitta en övning som du tycker om! Detta är nyckeln. Om du inte tycker om att springa, spring inte. Prova att simma, cykla eller till och med dansa i stället! Se bara till att få upp pulsen och svettas.

Börja i liten skala

Om du är nybörjare på träning bör du börja med något litet. En tio minuters promenad eller en lätt joggingtur är en bra början. När du har byggt upp en viss uthållighet kan du gradvis öka intensiteten och längden på ditt träningspass.

Ta det lugnt

Börja i liten skala. Du behöver inte gå ut och springa ett maraton första gången du tränar. Börja bara med något lätt och öka gradvis intensiteten och varaktigheten under resans gång.

Hitta vanan

Träna regelbundet och håll dig till ditt schema! Om vi inte planerar det kommer det inte att hända. Och om vi försöker för mycket på en gång kommer vi garanterat att sluta. Sätt upp ett schema och håll dig till det!

Vi är helt övertygade om att motion är viktigt och att alla ska kunna njuta av det! Du kan också hitta sätt att få in träning i ditt liv som gör livet bättre.