Köp snygg väckarklocka för bättre sömn

Det finns tre saker som kroppen behöver för att må bra: träning, näringsrik mat och återhämtning. Utan återhämtning och god sömn kommer kroppen inte att tillgodogöra sig träningen. Inred sovrummet för sömn med en snygg exklusiv väckarklocka, så kommer du att sova bättre.

Du ska gå och lägga dig och tar med dig mobilen eller surfplattan som sällskap. Istället för att få sex-åtta timmars god sömn, har du svårt att somna. Du kommer aldrig ner i djupsömn och vaknar upp mitt i natten. På morgonen är du inte så utvilad som du skulle behöva. Dina muskler hinner heller inte återhämta sig som de behöver efter ett rejält träningspass. Vad är lösningen? Ett analogt sovrum inrett för sömn. Istället för ha mobilen på nattduksbordet som väckarklocka, köper du en snygg väckarklocka hos Båge och Söner. Ditt sovrum blir verkligen ett sovrum. Du blir piggare, får ut mer av träningen och får mer energi på jobbet. Gå in på Båge och Söner som har ett stort utbud av exklusiva väckarklockor för dig som lever ett aktivt liv och vill inreda med stil.

Inred med analog väckarklocka

Det finns mycket positivt med digitaliseringen, men den har också sina nackdelar. Det är lätt ta med mobilen till sängen, titta på en Youtubefilm eller skrolla på Instagram. Plötsligt har det gått en timme eller två. Förutom att de digitala enheterna tar mycket av din tid, förstör de också din nattsömn. Det vitblåa ljuset påverkar din hjärna så att det blir svårt att somna. Effekten blir dålig sömn, mental trötthet, ibland nedstämdhet och risken för övervikt och diabetes ökar. God sömn har stor inverkan på både vikt och ditt allmänna hälsotillstånd. Vill du leva ett aktivt liv bör du inreda sovrummet för just sömn. Bra färger på tapeterna är grönt eller beige. Sätt inte upp för mycket på väggarna. Låt det även vara en mobil- och surfplattefri zon. Istället för att skrolla bilder, läser du en bok. Du lär dig mer samtidigt som din hjärna kan slappna av. Du kommer sova bättre och orkar vara aktiv på dagen.

  • Vilsam inredning
  • Analog väckarklocka
  • Inga mobiler eller surfplattor

Skapa helt enkelt ett vilsamt analogt sovrum där du väcks av en snygg väckarklocka som både ger rummet en stilren och klassisk känsla, samtidigt som klockan inte kommer att locka dig att titta på kattklipp på Youtube klockan 11 på kvällen. Om du har barn och tonåringar är det också viktigt att hjälpa dem att få så mobilfria sovrum som möjligt. Det är många unga som lider av sömnproblem på grund av mobiltelefonerna.

Rutiner för god sömn

Förutom att inreda sovrummet för att sova gott är det klokt att du också skapar goda rutiner för att kunna sova. Det är viktigt att vara utomhus minst en kvart på morgonen eller förmiddagen. Dina ögon behöver morgonljuset. Om du tränar kommer kroppen också vara naturligt tröttare, än om du främst sitter i soffan och ser på film. Det är också klokt att inte dricka kaffe efter klockan 15 på eftermiddagen. Vidare bör du sluta se på tv eller sitta med mobilen, surfplattan eller datorn ett par timmar innan du ska gå och lägga dig. Väl i sängen läser du en bok, löser korsord eller samtalar med din partner eller hund.