Enkla steg för att förbättra din hårhälsa

Att drabbas av håravfall är mycket vanligt och händer de flesta någon gång i livet. Vanligtvis orsakas det av stress, tillfällig sjukdom eller dåliga vanor, men brukar gå att reparera så fort man blir frisk eller lägger om sin livsstil. Ibland kan håravfallet dock vara permanent, och då kan det vara bra att utforska vilka metoder som kan hjälpa dig på traven.

För dig som inte ännu är redo att genomgå en regelrätt hårtransplantation finns det flera, bra alternativ. Ett av de effektivaste och mest populära är prp-behandling, även kallad vampyrbehandling, där din hårbotten behandlas med plasma från ditt eget blod. Resultatet blir förnyad hårväxt och metoden kan även användas på huden för att ge ett föryngrat och spänstigare resultat.

Därför tappar du hår

Det är också viktigt att gå till botten med varför du drabbats av håravfall. Det är, som sagt, mycket vanligt och det finns många anledningar till att du tappar mer hår än normalt. Om du äter vissa läkemedel kan du tappa extra mycket hår, om du genomgått en förlossning eller om du lider av någon typ av näringsbrist eller sjukdom. Även rökning eller brist på träning kan orsaka håravfall och försämrad hårkvalitet, eftersom blodcirkulationen sjunker och du inte har samma kapacitet att tillgodose dig syre.

Stress är en annan anledning, och här kan problemet bli dubbelt: du tappar hår för att du är stressad och blir stressad av att tappa håret. Många associerar just hår med saker som styrka, sexualitet, makt och attraktivitet och därför kan det upplevas som extra stressande när håret faller av.

Förbättra hud och hår

Det inte bara håret som drabbas om du stressar mycket, inte tränar eller äter tillräckligt balanserat. Huden brukar också få sig en rejäl törn, och det yttrar sig ofta i form av acne eller extra fet/torr hud. Många rökare upplever en snabb förbättring av hudens kvalitet efter att det har fimpat, vilket bland annat beror på att kollagenproduktionen återgår till det normala. Det finns många bra metoder för att fimpa och resultatet på både hår och hud blir märkbart. Med hjälp av en prp-behandling boostas huden och hårbotten extra mycket, och du kommer att bli väldigt nöjd med din nya, föryngrade look.