Träningsvärk

Kan man slippa träningsvärk?

Hur återhämtar du dig efter hård träning? Lite träningsvärk är svårt att undvika, men om du har funderat kring hur du bäst återhämtar dig bör du läsa vidare! Vi kommer att diskutera hur du kan använda återhämtning som en möjlighet till tillväxt och förbättring. När vi tränar bryter vi ner muskelvävnad och sliter kroppen fysiskt. Detta kan leda till skador om det inte tas om hand på rätt sätt genom rätt näring och vila.

Återhämtning efter hård träning är en mycket viktig del av en aktiv livsstil. Genom olika återhämtningstekniker som massageterapi, varma/kalla terapibad, stretching, foam rolling med mera – kan vi hjälpa till att lindra smärta och påskynda vår återhämtningstid så att vi snabbt kan komma tillbaka i rörelse igen!

Återhämtning kan vara en möjlighet att växa och förbättra sig! Om du är nybörjare på någon av dessa återhämtningstekniker ska du komma ihåg att det tar tid, så överdriv inte. Att komma ihåg vilka dina gränser är är viktigt för att märka hur långt du har kommit sedan tidigare träningspass. Detta kommer att bidra till att rädda dig själv från att bli skadad i framtiden! Här kommer några bra tekniker som du kan prova efter nästa hårdträning:

Varmt och kallt terapibad

sitt omväxlande i ett varmt och kallt bad eller varva varma och kalla duschar för att hjälpa till med muskelspasmer. Om du har tillgång till bastu kan även bastu med kallbad eller kall dusch efter eller undertiden vara ett skönt alternativ.

Skumrullning

foam rolling är ett utmärkt sätt att hjälpa till med myofascial release och att lösa upp vidhäftningar i muskelvävnaden. Börja långsamt och rulla över varje område i cirka 30 sekunder. Du bör känna lättnad efter foam rolling!

Stretching

Stretching hjälper till att förbättra flexibiliteten, vilket också kan hjälpa till att minska risken för skador. Statisk stretching är bäst efter ett träningspass, när musklerna är varma. Håll varje sträckning i cirka 30 sekunder och upprepa upp till tre gånger.

Massagebehandling

Massageterapi kan hjälpa till att lindra spänningshuvudvärk, nacksmärta, ömhet i axlarna och mycket mer! Om du inte har möjlighet att få en massageterapeut, försök att använda massageverktyg eller tennisboll för att lösa knutar i musklerna. Du kan också använda en massagepistol eller massagestol för att få liknande effekter.

Detta är bara några av de sätt som du kan använda för att återhämta dig efter hård träning! Hur återhämtar du dig? Vad fungerar bäst för dig?