En bild på en grupp läkarkonsulter.

Så hittar du uppdrag som hyrläkare

Vad du prioriterar som yrkesaktiv läkare beror på många olika faktorer. Kanske du är mer intresserad av att bestämma över din tid, vill ha högre lön och förmånliga villkor? Att jobba som hyrläkare kan på många sätt vara roligare och mer givande än att ha en fast anställning inom vården. Du kan arbeta vid många olika vårdinstanser, och det finns stora möjligheter att hitta nya uppdrag om du inte känner dig nöjd med din nuvarande arbetssituation.

Du kan nu enkelt hitta nya uppdrag som hyrläkare inom hela Sverige, på landsbygden och i storstäder. Curaliv förmedlar uppdrag i alla regioner, och ger dig nya karriärmöjligheter. Du kan arbeta på privatklinik, vårdcentral eller andra sjukvårdsinrättningar, med konkurrenskraftiga villkor och anpassade upplägg.

Bättre villkor som hyrläkare

Att arbeta som hyrläkare ger oftast högre lön och en större frihet. Arvodet kan ligga på upp till det dubbla i jämförelse med att vara fast anställd. Vilken lön du får beror på om du har specialistläkarkompetens, om du har tidigare erfarenhet som konsultläkare och läkare, vilken tidsperiod du jobbar och dina omkostnader. Du får högst lön som hyrläkare om du är flexibel gällande geografiskt läge.

Fördelar med ett flexibelt arbetsliv

Många hyrläkare upplever arbetslivet som roligare när de inte har en enda fast arbetsplats att jobba på. Att vara fast anställd innebär ofta att skriva bort rätt till ekonomisk ersättning för övertid, där återhämtning och vila inte alltid är en självklarhet. Sex av tio läkare har under det senaste året övervägt att börja jobba som hyrläkare, gå ner i arbetstid eller byta arbetsplats på grund av den höga arbetsbelastningen. Som hyrläkare har du möjlighet till förmånliga villkor och behöver inte lägga ner tid på administration. Med en större flexibilititet och valfrihet ökar dina möjligheter att styra över ditt arbetsliv och dina valmöjligheter i karriären.

Bli konsult och hitta nya uppdrag

Hos Curaliv kan du enkelt bli konsult och hitta uppdrag som hyrläkare. Du kan vara anställd direkt hos Curaliv, eller fakturera via eget företag. Du behöver bara fylla i dina uppgifter på hemsidan för att skicka in en intresseanmälan. Här får du full flexibilitet där du bestämmer omfattning gällande uppdrag, tidpunkt och geografiskt område.